България ще снабдява РС Македония с природен газ, съобщи македонската медия Fokus.mk. Всичко

...
България ще снабдява РС Македония с природен газ, съобщи македонската медия Fokus.mk.
Всичко
Коментари Харесай

България ще снабдява РС Македония с по-евтин природен газ

България ще доставя районен съд Македония с природен газ, съобщи македонската медия Fokus.mk.
Всичко по тематиката: Отношенията България - районен съд Македония 759
Българската компания Balkan Utilities ще доставя македонските ТЕЦ-ове Изток, Запад, Енергетика и Скопие-Север с газ. Това стана ясно след края на търга на държавната компания ESM, която подписа през вчерашния ден съглашение за доставка на природен газ.

Досегашният снабдител на газ на АД ЕСМ Макпетрол Пром-Газ предложи цена по-висока и нефиксирана цена за януари, за разлика от българската Balkan utilities.

От една страна " Бургартрансгаз " подписа контракт за разширение потенциала на системата за транспорт на газ, а в този момент българска компания се възползва от либерализацията на пазара за природен газ в съседка ни. Договорът е в действие до 01.05.2023 година.

Според изданието българската компания е предложила твърда цена от 115,97 евро за мегаватчас. Докато от македонска страна са предложили 116,20 евро за мегаватчас за същия интервал, като предстои на смяна.

По този метод България става все по-голям сътрудник на Скопие, продавайки ток, а към този момент и газ на основни стопански субекти в Северна Македония, разяснява във фейсбук Драгомир Младенов от ГЕРБ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР